Verhuur

Het Huis Der Zotheid is een klein literair café met boekwinkel, artspace en podium aan de Haringvliet 401 in hartje Rotterdam waar buurtbewoners, studenten, dichters, kunstenaars, schrijvers, muzikanten en ondernemers elkaar ontmoeten voor een goed gesprek, gezelligheid en heerlijke koffie.

Werken, vergaderen of een feestje

Voor diegene die graag in een leuke ambiance willen werken is Huis Der Zotheid ook de aangewezen plek. Wij hebben snel internet, goede koffie en als je wilt vergaderen dan kan dat tot 2 uur per week gratis bij minder dan 8 personen. Wilt u met meer mensen, langer of buiten openingstijden vergaderen of een feestje vieren dan betaald u € 25,- per uur met een minimum van € 50,-. Of het nu gaat om een vergadering maandagmorgen, een kinderfeestje op woensdagmiddag of een borrel op vrijdagavond. In Huis Der Zotheid is alles mogelijk.

Kosten

Tijdens openingstijden:
– tot 2 uur en maximaal 8 personen per week gratis. Dit is exclusief huur beamer, projectiewand, flipover, etc)
– langer dan 2 uur en met meer dan 8 personen dit kost € 75,- per uur bij een gesloten deur, € 50,- bij een open deur.
Buiten openingstijden:
– per uur € 25,- met een minimum van € 50,- Dit is exclusief huur beamer, projectiewand, flipover, etc)
Huur (per 4 uur)
– Beamer incl projectiewand € 10,-
– Geluidsinstallatie € 15,-
– Flipover € 10,-
– Koffie en thee arrangement € 7,50 pp.

Lekker ontspannen

Wil je even helemaal niks. Kom dan lekker met een goed boek, kopje koffie en een heerlijke sandwich op ons zonovergoten terras zitten. Kom je liever voor een talkshow, concert of expositie raadpleeg dan onze agenda op Facebook!

Bereikbaarheid

Huis Der Zotheid is makkelijk te bereiken met op nog geen 400 m. trein en metro station Blaak, op 300 m. metro station Oostplein en op 100 m. een tramhalte. Verder is er een openbare fietsenstalling incl. oplaadpunt voor elektrische fietsen en zijn er talloze openbare parkeerplaatsen en/of – garages te vinden.

Ruimte

Het Huis Der Zotheid heeft 50 zitplaatsen waarvan 12 op ons zonovergoten terras aan het water. Binnen kunnen wij de ruimte in een handomdraai veranderen in een bioscoop en op ons podium staat een lounge set waar u zich kunt terugtrekken voor één op één gesprekken. Dit podium is met onze geluidsset ook uitstekend geschikt voor een spreker, een dj of muzikant voor wie wij de zaal eventueel ombouwen tot heuse discotheek inclusief disco bal aan het plafond.

Voorzieningen

De locatie is van alle technische gemakken voorzien (wifi, beamer, flipover etcetera). Kortom, maakt u zich maar geen zorgen. Wij hebben aan alles gedacht.

Openingstijden

Normaal is Huis Der Zotheid van dinsdag tot zondag geopend van 11 tot 18:00. Voor groepen gaan / blijven wij ook graag voor of na sluitingstijd open.

Eten en drinken

Bij aankomst heet de enorme NY Coffee vlinder u welkom. In de NY Coffee corner serveren wij niet alleen heerlijke versie koffie, thee en cacao, maar ook heerlijke verse taarten van Wilma’s Cake. Wilt u na afloop een biertje of wijntje drinken dan heeft u bij ons ook volop de keus.

Catering

Wilt u blijven eten, geef dit dan ruim van te voren aan. Erik en Wilma verzorgen op bestelling vanaf € 35,- een 3 gangen menu incl. 2 glazen wijn of bier voor tenminste 4 personen. Kijk hier naar de mogelijkheden!

Eigenaren

De eigenaren Erik van Loon en Wilma Kun staan elke dat tot u dienst en samen organiseren zij elk jaar op
– 14 februari Versier de Stad
– 22 maart Wereld Water Dag
– 1-5 juni Jeugd Film Festival
– jul-augustus Zomer Universiteit
– 31 juli Rotterdam Swim
– 6 augustus Amsterdam Rotterdam Triathlon.
42 Rounds
– 28-30 oktober Lof Der Zotheid Festival
– 1-24 december Dutch Design Month

Fietsvissen

Bent u niet zo sportief maar vindt u net als Erik schoon water belangrijk, ga dan met hem fietsvissen. Hij weet bij studentenhuizen en bruggen de plekken in Rotterdam waar fietsen goed bijten. Het is niet alleen sportief maar ook nog eens heel goed voor het milieu.