Petitie Tegeltableau met ‘s Lands schip Rotterdam en de haringvloot

Huis Der Zotheid wil het “Tegeltableau met ‘s Lands schip Rotterdam en de haringvloot” weer terug naar Rotterdam te halen. Dit stukje Rotterdamse Maritieme Geschiedenis hangt nu in het Rijksmuseum terwijl het in Rotterdam thuis hoort. Het wordt tijd dat dit werk na bijna 300 jaar weer thuis komt!

Het “Tegeltableau met ‘s Lands schip Rotterdam en de haringvloot” van de Rotterdamse tegelschilder Cornelis Boumeester (1680-1730) hangt nu in het Rijksmuseum Amsterdam terwijl op dit werk de Rotterdamse haringvloot wordt getoond die het lands schip Rotterdam met een botenparade binnenhaalt daarom verzoeken wij de gemeente Rotterdam er alles aan te doen om dit Rotterdamse kroonjuweel van de meester Cornelis Boumeester weer naar huis te brengen.

Wil je mij helpen teken dan hieronder de petitie! Onder aan de pagina vind je ook onze fundraising om voldoende geld in te zamelen om op korte termijn alvast een kopie van het tegeltableau in Rotterdam te realiseren. Zodat je alvast met dit meesterwerk op de foto kunt.

Teken hier de petitie

Publicaties:
https://www.ad.nl/rotterdam/tegeltableau~a7f27467/
https://www.pressreader.com/netherlands/de-telegraaf/20160729/281762743623824