Ida Broekhart

Mixed Media Art & Textiles

Opening 1 maart 16:00

Door Gabrielle Marie, voormalig adviseur Werklicht Rotterdam en beeldend kunstenaar

Performance 16.30 : Tineke van Wieren, Vrouwenhuis Maassluis met een gedicht van Joke Smit

Finissage 26 maart

Expositie Mixed Media werken met Textiel in maart 2020

Op zondag 1 maart is van 16 – 18 uur de opening van de expositie Mixed Media-kunst-met-textiel van de Rotterdamse kunstenaar Ida Broekhart in de Art-Space van het Huis der Zotheid aan het historische Haringvliet in Rotterdam. De Art-Space is geopend van wo t/m zo van 11 – 18 uur. De solo expositie duurt tot vrijdag 27 maart 2020.

De abstracte werken van Ida Broekhart komen zonder vooringenomen plan tot stand. Zij gaat de dialoog aan met de grondstoffen die ze bij elkaar scharrelt of krijgt en het idee openbaart zich al doende. Toch zijn de mixed media (wand-)objecten hybride, zodat de kijker ook zelf kan beslissen wat het idee is. Ouderwetse technieken zoals haken, origami, borduren, punniken en weven worden niet geschuwd. De kleuren ondersteunen de zeggingskracht van het materiaal. Daarbij experimenteert de kunstenaar graag met vintage wol, textiel, knopen, kralen, poppen én met papier & acrylverf. Het beperkende van het werken met tweede-hands materialen wordt beschouwd als een uitdaging.

Haar kunstwerken refereren vaak naar eigenzinnige vrouwspersonen, meisjes die de voor hen benauwende gedragsregels van de tijd waarin ze leven van zich af willen schudden. In het mixed media schilderij de ‘Vrije vogel’ staat de mythische figuur symbool voor Vrijheid -om zelf keuzes te kunnen maken- en in het bijzonder voor meisjes en vrouwen. Project ‘Onafhankelijke Vrouwen’ pleit voor vrije beroepskeuzes voor meisjes wereldwijd.

Het Huis der Zotheid is een literaire broedplaats en lunchroom met wisselende exposities, lezingen over kunst, akoestische concerten en de jaarlijkse viering van Internationale Vrouwendag.
Cultureel ondernemer en beeldend kunstenaar Wilma Kun geeft, naast de verkoop van 2de hands (kunst-)boeken, workshops tekenen en sieraden maken. Zij bakt tevens zelf de (vegan) tongstrelende taarten, kookt sublieme soepjes en maakt heerlijke tosti´s voor haar bezoekers.

www.idabroekhart.blogspot.com/