4th Of July Festival

Poster 2018

Poster 2017

Protestsongs

17:00-20:00 BBQ

Menu € 12,50*

  • Picanha
  • Kip
  • Diverse Groenten
  • Salade
  • Pasta Rucola
  • 1 free drink (cola, fanta, seven up)
  • Popcorn

Reserveren verplicht via 06 43226917 or info@huisderzotheid.nl voor 3 juli 24:00
* leden van Spoku Culver krijgen € 2,50 korting

Total: € -

20:00-21:30 Concert

Blind Vertrouwen € 5

ROTTERDAM- Het Nederlandstalig trio Blind Vertrouwen speelt woensdag 4 juli in House Of Craziness. Twee ex-leden van de Rotterdamse band Noodweer en een Ierse bodhranspeler vormen samen dit nieuw akoestisch trio.

Twee jaar geleden hebben gitarist/componist Theo van Duijl en zanger/tekstschrijver Jos Bloemkolk opnieuw samengespannen. Ditmaal aangejaagd door de Ierse bodhranspeler Barry Plunkett. De bodhran – spreek uit ‘barán’ – is een Ierse lijsttrommel die in Blind Vertrouwen met de hand wordt bespeeld.

Inmiddels hebben ze een uitgebreid repertoire van eigen nummers opgebouwd. Muzikaal zeer divers, denk aan blues, reggae, pop en Keltische ballades. De Ierse inbreng laat zich duidelijk horen. Drie klassieke Ierse songs zijn naar Nederland gehaald om hier een nieuw leven te beginnen als doorvoelde Nederlandstalige liederen. Hun repertoire omschrijven ze als ‘bedoeld voor mensen met een luisterend oor en een kloppend hart’.

De verscheidenheid aan teksten is groot. De Nederlandse dichter Lucebert sprak ooit van ‘de ruimte van het volledig leven’. Blind Vertrouwen sluit zich daarbij aan. Een greep uit hun onderwerpen, die grappig kunnen zijn en bloedserieus en soms allebei: het genot van hard fietsen door het Groene Hart, een dag uit het leven van de hard boiled detective Philip Marlowe, de slechtheid van de mens en de zanger in het bijzonder, het wonder dat je leeft (in het licht van alle denkbare ziektes, een moord in het het Kralingse bos, drankzucht en de spijt daarover, het verlanger zigeuner te zijn, de onuitgesproken liefde, een blues over de ouderdom, herinneringen aan Crooswijk, een loflied op de Wadden.

Op de 4th of july spelen diverse Nederlandse artiesten hun eigen protestliederen en soms ook covers van bekende protestmuzikanten zoals Woody Guthrie, Pete Seeger, Bob Dylan, Madonna, Aretha Franklin, Buffy Sainte-Marie, Armand en Boudewijn de Groot. Met deze protestliederen nemen zij de maatschappij op de hak neemt, met het doel deze te veranderen.

Presentatie:
Okkie Vijfwinkel

Muzikanten:
– Tobias Noé
– Dick Pels
– Johnny Lemmet
– Giel van Gaal